Algemene productinformatie

De meeste producten die wij verkopen gaan probleemloos jarenlang, zo niet levenslang mee. Bij gebruiksvoorwerpen is van belang dat je weet wat je kunt doen om de levensduur van je meubels te verlengen, maar ook wat bepaalde eigenschappen zijn. Zo weet je vooraf wat je kunt en mag verwachten.

Pilling

Pilling van meubelstof is het ontstaan van kleine bolletjes of pluisjes op het oppervlak van de stof. Het kan worden voorkomen door het vermijden van wrijving en overmatige slijtage. Als pilling toch optreedt, kan het worden verminderd door het gebruik van een pilling remover of een scheermesje om de bolletjes voorzichtig af te scheren. Het regelmatig onderhouden en reinigen van meubelstof kan ook helpen om pilling te voorkomen. Behandelen van de meubelstof met een geschikt impregneermiddel wordt sterk aanbevolen. Pilling komt vaker voor bij geweven meubelstoffen die gemaakt zijn van synthetische vezels zoals polyester, nylon en acryl. Dit komt doordat deze vezels meer wrijving veroorzaken en sneller slijten dan natuurlijke vezels zoals katoen, wol en zijde. Daarnaast kunnen ook meubelstoffen die een lage draaddichtheid hebben en/of van een lage kwaliteit zijn, gevoeliger zijn voor pilling.Voor meer informatie kijk je op de website www.watispilling.nl.

Polyesther

Polyether is een veelgebruikt materiaal voor zitkussens en matrassen. Het is een type schuimrubber dat bestaat uit kleine luchtbelletjes die zijn omgeven door polyether. De eigenschappen van polyether kunnen variëren afhankelijk van het soort polyether dat gebruikt wordt en de productieprocessen die toegepast worden. Over het algemeen hebben polyether zitkussens de volgende kenmerken en eigenschappen:

Comfortabel: Polyether zitkussens zijn zacht en comfortabel om op te zitten. Ze bieden een goede ondersteuning en vormen zich naar het lichaam.
Duurzaam: Polyether zitkussens zijn duurzaam en gaan lang mee. Ze behouden hun vorm en stevigheid gedurende lange tijd. Wel klink polyether binnen vrij korte tijd in vanwege de vele luchtbelletjes.
Ademend: Polyether is een ademend materiaal en laat lucht door, waardoor het niet snel warm of klam wordt.
Goede prijs-kwaliteit verhouding: Polyether zitkussens zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten schuimrubber, en bieden toch goede kwaliteit en comfort. Polyether wordt voornamelijk toegepast in zogenaamde plofbanken.
Brandvertragend: Sommige soorten polyether zijn brandvertragend en voldoen aan de Europese brandveiligheidsnormen.

Als je op zoek bent naar een bank met polyether zitkussens, is het belangrijk om te letten op de dichtheid (of densiteit) van het polyether, uitgedrukt in SG (soortelijk gewicht). Een hogere dichtheid betekent over het algemeen dat het schuimrubber steviger en duurzamer is. Het is ook belangrijk om te kijken naar de samenstelling van de bank, zoals de bekleding en het frame, om te bepalen of het een goede keuze is voor jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Koudschuim

Koudschuim is een populaire keuze voor zitkussens van stoelen en banken vanwege de vele voordelen en eigenschappen. Hieronder staan enkele van de kenmerken en eigenschappen van koudschuim:

Comfortabel: Koudschuim heeft een hoge veerkracht en biedt een uitstekende ondersteuning. Het past zich snel aan de vorm van het lichaam aan en biedt daardoor een comfortabele zitervaring.
Duurzaamheid: Koudschuim is een duurzaam materiaal dat lang meegaat. Het behoudt zijn vorm en stevigheid en vertoont minder snel tekenen van slijtage dan bijvoorbeeld polyether schuim.
Goede ventilatie: Koudschuim heeft een open celstructuur, waardoor het materiaal goed ventileert. Dit betekent dat lichaamswarmte en vocht gemakkelijk kunnen worden afgevoerd en er geen onaangename geurtjes ontstaan.
Onderhoudsvriendelijk: Koudschuim is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het materiaal is bestand tegen vlekken en kan worden gereinigd met een vochtige doek.
Hypoallergeen: Koudschuim is hypoallergeen en dus geschikt voor mensen met allergieën of astma.
Milieuvriendelijk: Koudschuim is een milieuvriendelijk materiaal dat vrij is van schadelijke stoffen.Memoryfoam in de zitting van een stoel of bank biedt de volgende eigenschappen:

Al met al is koudschuim een uitstekende keuze voor zitkussens van banken vanwege de combinatie van comfort, duurzaamheid, onderhoudsvriendelijkheid en milieuvriendelijkheid.

Memoryfoam

Memoryfoam in de zitting van een stoel of bank biedt de volgende eigenschappen:

Comfortabel: Memoryfoam staat bekend om zijn uitstekende comfort en ondersteuning. Het materiaal past zich aan de contouren van het lichaam aan en helpt zo drukpunten te verminderen.
Duurzaam: Het schuim is meestal gemaakt van hoge-dichtheid materiaal dat zorgt voor een lange levensduur. Hierdoor blijft de kwaliteit van het schuim behouden en wordt het niet platgedrukt.
Warmtegevoelig: Memoryfoam is gevoelig voor temperatuur en kan zacht worden als het warm is en steviger als het koud is. Dit kan invloed hebben op het comfortniveau, afhankelijk van de omgevingstemperatuur.
Vormvast: Na gebruik keert het schuim terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Hierdoor blijft het schuim in goede conditie en zorgt het voor een constante ondersteuning.
Geluidsdempend: Het schuim is in staat om geluiden te dempen en trillingen te absorberen. Dit maakt het ideaal voor gebruik in meubels en matrassen.
Hypoallergeen: Memoryfoam is gemaakt van materialen die hypoallergeen zijn en dus geen allergische reacties veroorzaken.

Over het algemeen zijn banken die zijn voorzien van memoryfoam-zittingen zeer comfortabel en ondersteunend. Het schuim past zich aan de contouren van het lichaam aan en zorgt voor drukvermindering. Daarnaast is het schuim duurzaam en blijft het in goede conditie na gebruik.

Pocketvering

De volgende eigenschappen kunnen geassocieerd met pocketvering in de zitting van een bank:

Ondersteuning: pocketvering zorgt voor een uitstekende ondersteuning van het lichaam, omdat de veren individueel worden verpakt in zakken. Hierdoor kunnen ze zich afzonderlijk aanpassen aan de vorm en het gewicht van de gebruiker.
Comfort: de vering in de zitting van een bank met pocketvering kan zich aanpassen aan de contouren van het lichaam, wat zorgt voor een zacht en comfortabel gevoel.
Duurzaamheid: omdat elke veer individueel verpakt is, blijft de pocketvering in de zitting van een bank langdurig stevig en veerkrachtig. Het vermindert ook het risico op doorzakken of vervorming van de zitting.
Ademend: pocketvering in de zitting van een bank laat lucht circuleren tussen de veren, wat helpt om warmte en vocht af te voeren. Dit kan bijdragen aan een comfortabeler zitgedeelte.
Weinig geluid: pocketvering in de zitting van een bank maakt weinig tot geen geluid wanneer de gebruiker beweegt of zich verplaatst. Dit kan bijdragen aan een rustiger zitervaring.

Latex

De eigenschappen van latex in de zitting van een bank laten zich als volgt uitleggen:

Comfortabel: Latex is een zacht en veerkrachtig materiaal dat zich aanpast aan de vorm van het lichaam, waardoor het een comfortabele zitervaring biedt.
Duurzaam: Latex is een zeer duurzaam materiaal dat bestand is tegen slijtage en scheuren, waardoor het lang meegaat en een goede investering is.
Ondersteunend: Latex biedt een goede ondersteuning voor het lichaam, waardoor het de rug en andere gewrichten kan ontlasten en vermoeidheid kan verminderen.
Ademend: Latex heeft een open celstructuur, waardoor het lucht doorlaat en warmte afvoert. Dit zorgt voor een koeler en droger zitklimaat.
Hygiënisch: Latex is van nature antibacterieel en schimmelwerend, waardoor het een hygiënische keuze is voor een bank.
Allergievrij: Latex is een natuurlijk materiaal en bevat geen allergenen, waardoor het geschikt is voor mensen met allergieën.

Toestellen met batterijen

Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van producten die zijn voorzien van batterijen:

Gebruik alleen de aanbevolen batterijen: Controleer altijd de specificaties van het product en gebruik alleen de batterijen die worden aanbevolen door de fabrikant. Gebruik geen oplaadbare batterijen als deze niet worden aanbevolen.
Verwijder de batterijen wanneer het product niet wordt gebruikt: Als het product langere tijd niet wordt gebruikt, is het raadzaam om de batterijen te verwijderen om lekkage of schade te voorkomen.
Bewaar de batterijen op de juiste manier: Bewaar de batterijen op een koele, droge plaats uit de buurt van direct zonlicht. Zorg ervoor dat ze niet worden blootgesteld aan extreme temperaturen of vochtigheid.
Reinig de batterijen: Maak de contactpunten van de batterijen regelmatig schoon met een droge doek om vuil en stof te verwijderen.
Laat de batterijen niet volledig leeglopen: Laat de batterijen niet volledig leeglopen voordat u ze oplaadt. Dit kan de levensduur van de batterijen verkorten.
Gebruik de juiste oplader: Gebruik alleen de oplader die is geleverd bij het product of een oplader die is aanbevolen door de fabrikant.
Volg de instructies voor het vervangen van de batterijen: Als de batterijen vervangen moeten worden, volg dan de instructies van de fabrikant voor het vervangen van de batterijen.
Verwijder lege batterijen op een verantwoorde manier: Gooi lege batterijen weg op een verantwoorde manier en recycle ze indien mogelijk. Batterijen kunnen schadelijk zijn voor het milieu als ze niet op de juiste manier worden afgevoerd.

Kom langs in onze showroom

Bent u op zoek naar een nieuwe bank, kast of andere meubels? Kom gerust eens langs in onze showroom van 3000m2 voor een kopje koffie. Een bezoek in onze showroom zal u nooit teleurstellen!